Hva er wrestling, og hva er Norsk eliteWRESTLING? Wrestlingshow er actionfylt sportsunderholdning, en blanding mellom bryting og kamsport, stunt og show. Foto: Jone N. Knoph.
Wrestling defineres gjerne som sportsunderholdning, en blanding mellom sport, stunt og show. Foto: Liesbeth Hake.

Om Norsk eliteWRESTLING – Wrestling i Norge

Wrestling er actionfylt og publikumsvennlig underholdning. Norsk eliteWRESTLING arrangerer show i samarbeid med showarrangører, eventbyråer, artistbyråer, firmaer, markeder/martnaer og festivaler som innleide artister. Ingredienser som knall og fall, spektakulære stunts, drama og humor kan oppleves på våre show. Gjennom publikumsspill og med særpregede karakterer, sørger wrestlerne for å engasjere tilskuerne. Norsk wrestling oppfattes av publikum som nytt og annerledes. Vår målsetning på ethvert show er å gi tilskuerne en unik og minneverdig showopplevelse.

Norges mest erfarne wrestler, «Ikonet» Erik Isaksen, er primus motor i Norsk eliteWRESTLING. Han startet wrestlingkarrieren på midten av 1990-tallet, har wrestlet over hele Europa og i Japan, i tillegg til å være instruktør og arrangør. Samtlige norske wrestlere som benyttes av Norsk eliteWRESTLING, har fått profesjonell opplæring, og mange av dem har wrestlet internasjonalt. Ryan «the Destroyer» Howard, Espen Olsen, Rayo Flores, Klin Kokos, Adrian Storm er en håndfull av de mange wrestlerne som har gått kamper på våre show.

Norsk eliteWRESTLING som har base på Østlandet, arrangerer show over hele Norge. Vi har gjestet en rekke steder og byer, blant annet Oslo, Trondheim, Bergen, Ålesund, Lillestrøm, Moss, Tønsberg, Skien, Hamar, Gjøvik Stjørdal, Stryn og Volda.

Hva er wrestling, og hva er Norsk eliteWRESTLING? Wrestlingshow er actionfylt sportsunderholdning, en blanding mellom bryting og kamsport, stunt og show. Foto: Jone N. Knoph.
Wrestlerne har ulike karakterer: Klin Kokos er sannsynligvis Norges mest fargerike wrestlingkarakter.

Hva er wrestling? Fakta om wrestling

  • Wrestling, som kategoriseres som sportsunderholdning, integrerer bryting og kampsport med stunt og show. Andre norske betegnelser for wrestling er fribryting og profesjonell bryting.
  • Wrestlingutøverne kjemper mot hverandre i en wrestlingring som kan minne om en boksering. Størrelsen på wrestlingringer varierer.
    Kampene kan vinnes på “pin” (motstanderens skuldre nede i canvasen mens dommeren teller 1-2-3), “submission” (motstanderen gir seg), “countout” (motstanderen befinner seg utenfor ringen mens dommeren teller til 10) eller diskvalifikasjon.
  • I Norge ble wrestling først og fremst kjent gjennom TV-sendinger, med amerikansk wrestling, da kabel-TV hadde sitt inntog på 1980-tallet. Eurosport viste wrestling med norsk kommentator mellom 2009 og 2015. I dag er wrestling tilgjengelig på diverse strømmetjenester.
  • Wrestling som er utbredt over hele verden, har lange tradisjoner og er spesielt populært i blant annet USA, Mexico, Japan og Storbritannia.
  • World Wrestling Entertainment (WWE), et børsnotert aksjeselskap, er verdens største wrestlingorganisasjon med millioner av TV-seere ukentlig.
  • To av de mest kjente wrestlingprofilene er Hulk Hogan som hadde sin storhetstid på 1980- og 1990-tallet, og “The Rock” Dwayne Johnson som i dag er en av verdens mest berømte skuespillere.
  • I Norge startet Erik Isaksen wrestlingskole på slutten av 1990-tallet, og det første helnorske wrestlingshowet ble arrangert i 2001.

Kilde: Norsk eliteWRESTLING.

Hva er wrestling, og hva er Norsk eliteWRESTLING? Wrestlingshow er actionfylt sportsunderholdning, en blanding mellom bryting og kamsport, stunt og show. Foto: Jone N. Knoph.
Wrestlingarena: Terminalen Byscene i Ålesund forvandlet til en arena med wrestlingring og spektakulær lyssetting. Foto: Jone N. Knoph.